Terug naar alle evenementen

Rubens in het Boijmans

  • Boijmans van Beuningen Rotterdam (kaart)

In het nieuwe jaar gaan we Rubens werk verkennen. Het leuke is dat er dan een performance wordt gegeven om 14:15. The Fool is een biomechanische, improviserend systeem dat ontwikkeld is door dans kunstenaar Connor Schumacher. The Fool geeft een tour door Pure Rubens waar hij zal reageren op zijn omgeving om het perspectief van de bezoeker te bewegen. Geen enkel object, lichaam, ruimte of idee is veilig voor The Fool.

Rubens schildert met veel gevoel dramatiek grootse Bijbelse thema’s en er is dus veel te ontdekken. De tentoonstelling 'Pure Rubens' toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig.

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een zeer belangrijke collectie olieverfschetsen van Rubens. De verzameling is uniek voor Nederland en behoort tot de allerbeste ter wereld. 'Pure Rubens' toont de schilders ongekende verbeeldingskracht: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld. Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado in Madrid werkten samen om de mooiste werken bijeen te brengen. Ze tonen de hand van de meester in al zijn facetten en verraden zijn temperament: gretig, levendig, barok.

Klik hier om je aan te melden. Ga je voor het eerste mee, dan is de kennismakingsprijs € 20,-

Eerdere gebeurtenis: 30 december
Museum Voorlinden: 'Stage of Being'
Latere gebeurtenis: 27 januari
Museum Kranenbrugh: thema BLOOT